Skip to content

Couleur Locale 2005

Kunstenaar : Evelyn Jansen
Titel: Couleur Locale
Jaar:  2005
Techniek: Gemengde techniek op linnen
Afmeting : 155 x 620 cm
Locatie : het Zeepaert, Dordrecht
In bezit van: Gemeente Dordrecht

Beschrijving

Aanleiding was de presentatie van de kleurenwaaier met 55 Dordtse kleuren tijdens de manifestatie 48 uur kleur

Ik heb handmatig de kleuren gemaakt en er 55 monochrome panelen van geschilderd. Op deze panelen heb ik met transparante lak 55 portretten geschilderd van inwoners van Dordrecht. Deze portretten zijn pas in tweede  instantie zichtbaar en afhankelijk waar je staat en zit. Ze zullen zich aan je tonen nadat je eerst het geheel van de 55 panelen ziet. Dan pas ga je inzoomen en oog krijgen voor detail.

Het Zeepaert is een laat middeleeuws gebouw waar men ook kan vergaderen. Ik heb met dit toegepaste werk de verbinding gemaakt tussen de historische architectuur, een hedendaags onderzoek en vertaling naar 55 historische kleuren en de mens van hier en nu.